Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Anthrax

2013.08.04

 

Az Anthrax New York-i thrash metal együttes, akiknek első nagylemeze 1984-ben jelent meg. Egyike volt a legnépszerűbb thrash metal együtteseknek az 1980-as években. Elsőként kombinálták a heavy metal, a hip hop és a hardcore punk műfajok stílusjegyeit. Több, mint 10 millió lemezt adtak el világszerte, és a thrash metal irányzatban a Metallicaval, a Megadethszel, és a Slayerrel együtt alkották a „Nagy Négyes”-t.

anthrax.jpg

Az Anthrax 58. helyen szerepel a VH1 zenecsatorna által összeállított A hard rock 100 legnagyobb előadója listáján, Among the Living című 1987-es albumuk pedig szerepel az 1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz című könyvben.

Az 1987-es Among the Living az Anthrax harmadik nagylemeze, melyet a RIAA arany minősítéssel látott el. Az albumon szerepelnek az I Am the Law és Indians dalok, utóbbihoz videoklip is készült, melyet gyakran játszottak le az MTV-n.

A borító Henry Kane tisztelendőt ábrázolja, aki a Poltergeist-filmek főgonosza. Némely spekulációk szerint a borító hódolat Randall Flagg-nek, aki a Végítélet című Stephen King-regény antagonistája. Az A Skeleton In The Closet dalt is egy Stephen King-mű, egy kisregény (Apt Pupil) inspirálta.

Ez volt az utolsó Anthrax-album, amelyen dalszerzőként említik Danny Lilker basszusgitárost, aki 1984 után elhagyta az együttest, de ennek ellenére még két albumon feltüntették. Az Among the Living-en az I Am the Law és az Imitation of Life dalok szerzőjeként van feltüntetve.

Az albumot Cliff Burton, a Metallica basszusgitárosa emlékének ajánlották, aki hat hónappal az album megjelenése előtt hunyt el.

jo.jpeg

 

Joey Belladonna a klasszikus Anthrax felállás énekese volt 1984-1992 között. A Belladonna által énekelt lemezekből több mint 8 millió példányt adtak el világszerte.2005-ben egy reunion turné erejéig újra csatlakozott az együtteshez, de akkor nem maradt az Anthraxben. A köztes időben szóló karrierbe kezdett, és négy stúdióalbumot adott ki 1995 és 2004 között. Belladonna 2010 május 10-én tért vissza hivatalosan az Anthraxbe.

Diszkográfia

Stúdióalbumok

Minialbumok

Koncertalbumok

Válogatásalbumok

Anthrax hivatalos honlap

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.