Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sing Sing

2013.07.27

 

A Sing-Sing zenekar a 90-es évek egyik legsikeresebb rockzenekara.

1989-ben jött létre, az akkori Magazin együttes maradványaiból. 1989 nyarán részt vettek a tokaji Rock Gyermekei Táborban, ahol közönségdíjasok lettek. Ezzel elindult a csapat szekere is. Tíz nagylemezt készítettek, amiből a Bűn az élet aranylemez lett. 1994-ben nyarán a csapat és a rajongók megtartották az első Sing Sing-tábort Tokajban. Ezt további négy követte.

1998-ban azonban megtört a csapat lendülete. Egy nem túl sikeres Sztrájk című lemez után Abaházi Zoltán elhagyta a zenekart. A helyére Jung Norbert érkezett, ám vele már nem volt hosszú életű a csapat és 1999 elején feloszlottak.

ss.jpeg

Kezdetek

A zenekar 1989-ben alakult a Magazin együttes romjain. Már a Magazin is ért el szép sikereket, de a lemez kiadás nem sikerült, ezenfelül állandó tagcserék sem segítették a zenekart. Amikor Csordás Levente énekes az Egyesült Államokba ment, akkor Kun Péter is távozott. Ezután érkeztek a szekszárdi Abaházi testvérek a zenekarhoz és ezzel kialakult a szélesebb körben is ismert zenekar alapja. A doboknál Tobola Csaba ült, gitárokon Csarnoki Antal és Abaházi Zoltán, basszusgitár Hangyássy László és az énekes Abaházi Csaba volt.

Részt vettek a tokaji Rock Gyermekei táborban, ahol közönség díjasok lettek. Ezután Tobola Csaba távozott a Kanguru zenekarhoz. Érdekesség hogy a helyére érkező Boros Péter pedig épp a Kangurut hagyta ott, szóval gyakorlatilag helyet cseréltek. 1990-ben felvehették az első lemezüket, amely az Életfogytig Rock 'N Roll címet kapta. Erre két egykori Magazin nóta is felkerült a Nehéz lehet hősnek lenni és a Sírni csak a győztesnek szabad.

91-ben elkészült a következő lemez, mely a Törvények nélkül címet kapta. Ezután ismét dobos csere következett, hiszen Boros Pétert behívták katonának és Ő már nem is akart visszatérni a zenekarhoz. Helyét először csak helyettes, majd véglegesített Váry Zoltán vette át.

Sikerek

A következő lemez szövegeinek megírásába már besegítettek a Sex Action tagjai is. A lemez 92-ben jelent meg Élve vagy halva címmel. Ezzel a lemezzel egy új kategóriába léptek a srácok. A lemezbemutató Petőfi Csarnokban volt, amely meg is telt erre az alkalomra.

93-ban egy feldolgozás lemez után jött a csapat legnagyobb sikere a Bűn az élet, amelyért átvehették az aranylemezt is. Ezt a lemezt Kun Péter emlékének ajánlották és szerepelt rajta egy emlékére írt instrumentális dal a 9386. Ezen az albumon szerepelt továbbá a legismertebb számuk a Halál a májra.

 

 

 

94-től elindultak a tokaji Sing Sing táborok és megjelent egy válogatás lemez. 96-ban következett a Tettes vagy áldozat, majd még ebben az évben egy koncertlemez a Tábor '96.

Hanyatlás

1998-ban jelent meg a következő lemez a Sztrájk. Ez a korábbiaknál sokkal visszafogottabb lett és nem is ért el túl nagy sikert.

Ezután Abaházi Zoltán távozott a zenekarból. A többiek pedig úgy döntöttek, hogy négyen folytatják. Később ötödik tagnak érkezett Jung Norbert. 1999-ben ismét megjelent egy válogatás lemez és a zenekar megünnepelte a tizedik szülinapját egy koncerttel a Petőfi Csarnokban. A koncerten vendégként felléptek a korábbi tagok is -Tobola Csaba, Boros Péter és Abaházi Zoltán. Ezután a zenekar bejelentette a feloszlást.

A feloszlás után

Abaházi Csaba a Danubius Rádió műsorvezetője lett. Abaházi Zoltán a Hit Gyülekezete zenekarában zenél. Csarnoki Antal a civil életet választotta, majd feltűnt az újjáalakuló Magazinban és az Irigy Hónaljmirigyben, mint kisegítő gitáros. Hangyássy László és Váry Zoltán maradtak a rockzenei pályán.

2005-ben hosszú hallgatás után megjelent a Tíz év a Sing Singben DVD, ami a csapat videoklipjeit, interjúkat és egyéb felvételeket tartalmaz. 2007-ben egy díszdobozban rengeteg extrával újra ki lett adva az összes lemez. Ennek a címe Összezárva '89 - '99. 2009-ben lehetőség adódott egy koncertre, hiszen a zenekar a huszadik szülinapját ünnepelte volna, de Abaházi Zoltán nem kívánt fellépni a zenekarban. A többiek pedig csak vele tudták volna elképzelni ezt a koncertet, így a buli elmaradt. A rajongók viszont továbbra is várták őket, hátha egyszer talán mégis lesz Sing Sing buli.

Ennek hatására [Csarnoki Antal]] és Hangyássy László mégis úgy döntöttek hogy felélesztik a Sing Singet. Abaházi Zoltán gitáros posztját Váry Zoltán vette át aki a Kiss Forever Band Kiss tribute bandben gitározik is. A dobos pedig Boros Péter ,,Pöpi" lett aki a Sing Sinben Váry ,,Marcy" elődje volt. Az első lemezt is vele vették fel. Már csak énekes kellet Abaházi Csaba helyére. Ez az énekes az Irigy Hónaljmirigy-ből Sipos Tamás lett. A visszatérő koncert 2013. május 16-án volt a budapesti Zöld Pardonban. Ezenkívül lesz még koncert nyáron a Balatonszemesen megrendezendő Zorall Sörolimpián és ősszel a budapesti Barba Negra klubban.

A folytatás

2013.05.16-án a zöld pardonban újra koncerttel állnak elő, mely hosszas előkészületi munka előzött meg. Mivel Abaházi Csaba több koncertlehetőséget is lemondott új énekese lett a bandának. A koncertnek az első csapás címet adták a fiúk.

Az új felállás a következő:

 • Boros Péter - dob,
 • Csarnoki Antal - gitár,
 • Lévai Hangyássy László - basszusgitár,
 • Váry Zoltán - gitár,
 • Sipos Tamás - ének.

Diszkográfia

 • Életfogytig Rock 'n roll (1990)
 • Törvények nélkül (1991)
 • Élve vagy halva (1992)
 • Sing Sing + (feldolgozás, 1993)
 • Bűn az élet (1993)
 • Best of Sing Sing '89-94. (1994)
 • Lökd ide a sört (maxi, 1996)
 • Tettes vagy áldozat (1996)
 • Tábor '96 (koncert, 1996)
 • Sztrájk (1998)
 • Sztrájk (maxi, 1998)
 • Életfogytig Sing Sing (válogatás, 1998)
 • 10 év a Sing Sing-ben (DVD, 2005)
 • Összezárva '89-'99 (2007)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.