Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Omen

2013.07.26

 

Az Omen egy magyar heavy metal együttes, melyet 1990-ben az ország akkori legnépszerűbb heavy metal zenekaraiból kivált tagok alapítottak. Az indulásakor egyfajta szupergruppként beharangozott csapatot eredetileg Kalapács József énekes (ex-Pokolgép), Nagyfi László gitáros (ex-Pokolgép), Nagyfi Zoltán dobos (ex-Ossian), Ács András basszusgitáros, valamint az instrumentális gitáralbumáról külföldön is ismert Szekeres Tamás alkotta.0301omen02.jpg

 1991 és 1995 között évente jelentették meg egyre sikeresebb albumaikat. Az 1994-es Jelek című albumon Szekeres helyét Sárközi Lajos vette át, és az Omen ezzel a lemezzel érte el pályája csúcsát. Az évtized második felében pályatársaikhoz hasonlóan ők is válságba kerültek. 1997-ben kijött a csalódást keltő ötödik stúdióalbum (Idegen anyag), majd 2000-ben a frontember Kalapács kilépett és megalakította saját zenekarát, az Omen pedig felfüggesztette működését.

2003-ban váratlanul újra felbukkant a csapat egy új frontemberrel, a Való Világ tévéműsorban Oki művésznéven szerepelt Pintér Zoltánnal. További változások a felállásban, hogy Nagyfi mellett a másik gitáros Daczi Zsolt (ex-Bikini), míg a basszusgitáros Vörös Gábor (ex-Ossian, Fahrenheit) lett. A leginkább elkeseredett kísérletként értelmezhető Tiszta szívvel album a tehetségtelen énekessel együtt megbukott.

Ezután csatlakozott az Omenhez Gubás Tibor (ex-Tirana Rockers) énekes. A 2006-ban kiadott Hetedik nap album végre ismét pozitív fogadtatásban részesült. A sikeren felbuzdulva újra felvették a 2003-as album dalait és Agymosás címen immár Gubás Tibor énekével adták ki ismét.

2007 nyarán súlyos tragédia érte a zenekart, amikor a hosszú ideje betegeskedő Daczi Zsolt elhunyt. Az Omen nem keresett új gitárost, négyesben folytatták, majd 2008 nyarán Szijártó "Szupermen" Zsolt gitáros csatlakozásával újra kvintetté váltak. 2008 végére nyilvánvalóvá vált, hogy Gubás Tibor alkalmatlan a koncertezésre, ezért kirúgták a zenekarból. 2009. március 31-én az Omen hivatalos honlapján jelentették be, hogy az új énekes Koroknai Árpád (ex-Szfinx, P. Box) lett. Az új felállás első közös albuma 2012 áprilisában jelent meg Nomen est omen címmel. 2013 első napjaiban bejelentették, hogy Szíjártó Zsolt gitáros elhagyta az együttest. Helyére Nagy Máté került.

 

Jelenlegi tagok

Egykori tagok

Albumok

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.